Over Jolanda

Wie ben ik?

Mijn naam is Jolanda Bouman. Als ervaren vitaliteits- en burn-outcoach help ik mensen mentaal én fysiek weer in balans te komen, om dichter bij zichzelf te komen en op eigen kracht de regie over hun eigen leven terug te pakken. Want beter je jezelf kent en hoe dichter je bij jezelf blijft in de keuzes die je maakt, hoe gelukkiger en vitaler je leeft. We hebben zelf zoveel invloed op hoe we ons voelen. Geloof me, ik spreek uit ervaring. Ook ik heb een rugzak en heb geworsteld met grote tegenslagen die me heftig uit balans brachten: van een burn-out, een scheiding, miskramen, kanker, verraad tot emotioneel geweld. Ook ik voel me soms onzeker, neig soms te piekeren of loop mezelf voorbij. Maar ik heb mezelf, mijn denkpatronen en automatische vecht- en vluchtreacties goed leren kennen. Ik heb geleerd lichamelijke en geestelijke signalen van disbalans niet te negeren, maar pas op de plaats te maken en eerlijk naar mezelf te kijken. Stil te staan bij mezelf, bij wat ik voel en doe. Bij de vraag: doe ik nog wat ik wil of ben ik iets aan het vermijden? En wat kan ik doen om beter voor mezelf te zorgen en dicht bij mezelf te blijven. Met vallen en opstaan heb ik geleerd hoe ik mijn evenwicht kan hervinden en daar ben ik nog dagelijks dankbaar voor. Ik voel me vitaler, energieker en gelukkiger dan ooit. En ik gun jou hetzelfde.

Wat kun je van mij verwachten?

Vanuit verbinding, rust, compassie en positieve energie houd ik je een spiegel voor en help ik je meer inzicht te krijgen in jezelf – in je gedrag, je waarden, overtuigingen en behoeftes. Samen gaan we op zoek naar wat jou beweegt en wat jou tegenhoudt om in beweging te komen en te gaan voor wat je werkelijk wilt. Dat kan soms confronterend zijn, maar je kunt bij mij altijd rekenen op mildheid, oordeelloosheid en een vleugje humor. Alles mag er zijn! Vanuit dat inzicht kun je milder naar jezelf en anderen gaan kijken. Het automatische ‘moeten’ verdwijnt en je krijgt meer keuzevrijheid. Dan kun je stoppen met vechten en vluchten, nieuwe wegen inslaan en zelf aan het roer gaan staan. Gaan leven in plaats van overleven. Daarbij ga ik uit van jouw eigen draagkracht, die veel groter is dan je misschien denkt. Ik help je die kracht in jezelf aan te boren en ‘jezelf te leren dragen’, onafhankelijk van anderen en vanuit liefde voor jezelf. Als ik mensen daarin stappen in zie zetten, word ik daar oprecht blij van.

Naast mijn eigen praktijk ben ik als burn-outcoach verbonden aan Burn Inn. Voor deze organisatie schreef ik in opdracht het werkboek en de behandelprotocollen. Ook was ik een aantal jaren assistent-trainer bij de opleidingen Stresscounseling en Mental Coach en schrijf ik boeken over stress, vitaliteit en aanverwante onderwerpen. Sommige op eigen titel, andere als ghostwriter.

 

 

 

 

 

Opleidingen

Ik hou ervan om mezelf blijvend te ontwikkelen. Bij Sonnevelt volgde ik een groot aantal coachopleidingen:

  • Stresscounselor
  • Mental coach
  • Trainer Hormoonfactor
  • Vitaliteitscoach
  • Relatiecoach

Logo Castanea

Castanea is de Latijnse term voor kastanje. Ik vind die bruine glanzende vruchten prachtig en moet ze oprapen als ik ze zie liggen. Ze staan voor mij ook symbool voor de pracht en (levens)kracht die iedereen in de kern in zich draagt en die tevoorschijn komt als je ze van hun stekelige schil (onze overlevingsmechanismen) ontdoet. Er kan een meterhoge sterke boom uit groeien! De kastanjeknop is ook een wonder op zich. Is het je wel eens opgevallen wat een enorme hoeveelheid bladerpracht uit één zo’n knop tevoorschijn komt? Alles is er al! Ook in jou. Het hoeft alleen maar gevonden te worden en tot bloei gebracht.

Wat anderen over mij zeggen

 

Jolanda Bouman

Ida hoeve 31, Gouda
bel : 06 5150 7273
mail : info@castaneacoaching.nl

https://www.linkedin.com/in/jolandabouman

 

Naast mijn passie voor coaching ben ik dol op schilderen. Je vindt op mijn site een aantal van mijn schilderijen als illustratie terug.